piątek, 5 kwietnia 2013

Kompozycja aromatów Cejlonu

Herbaty aromatyzowane to kompozycje ,
nad którymi pracujemy długo , tak dobierając
proporcje , by wszystkie nuty smaków i aroma-
tów idealnie współgrały:
Dilmah Cinnamon. W XIX wieku pasażerowie pa-
rowców zbliżających się do Cejlonu mogli poczuć
unoszącą się w powietrzu delikatną woń cynamo-
nu. Dziś , pochylając się nad filiżanką cejlońskiej
herbaty , można doświadczyć tego samego-pięk-
nego , bogatego aromatu przyprawy korzennej ,
której ognisty charakter łagodzi świeżość herbaty.
Dwa najcenniejsze skarby Cejlonu w jednym!
Dilmah Ginger & Honey. Pikantny imbir ma ty-
siące kulinarnych zastosowań-można go mary-
nować , robi z niego napar , wino lub piwo. Pysz-
nie smakuje także w herbacie-szczególnie
z kroplą miodu.
Dilmah Vanilla. Wanilia to przyprawa nadająca
potrawom słodki smak. Ma jednak nie tylko wa-
lory kulinarne-już Aztecy uznawali wanilię
za... afrodyzjak. Herbata z górskich plantacji
cejlońskich w połączeniu z kremowym aroma-
tem wanilii to napar elegancki i budzący na-
miętności.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz