niedziela, 2 grudnia 2012

Babeczki i tarta harnasia *-*

Składniki:
  • 20 dag maślanych herbatników czekoladowych
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 50 dag zmielonego twarogu
  • 20 dag kwaśnej śmietany
  • 10 dag cukru pudru
  • laska wanilii
  • 40 dag truskawek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Czekoladowe maślane herbatniki dokładnie kruszymy w misce. Roztopioną czekoladę wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aby składniki się połączyły. Gotową masę herbatnikową wykładamy do pucharków i zostawiamy do zastygnięcia. Twaróg mieszamy ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Dodajemy aromat uzyskany po rozcięciu laski wanilii a następnie wykładamy na herbatnikowy spód. Deser dekorujemy pokrojonymi truskawami i wstawiamy do lodówki na około godzinę. (jeżeli masa z herbatników oraz gorzekiej czekolady będzie za sucha, dolać wody)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz