Składniki
dla 1 osoby
buraczki, 2 kg
ocet / 6% /, 1 szklanka
cukier, 1 szklanka
liscie laurowe, 3
ziarenka pieprzu, 4-6
cebula, 1
sól, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
gozdziki, 4
ocet / 6% /, 1 szklanka
cukier, 1 szklanka
liscie laurowe, 3
ziarenka pieprzu, 4-6
cebula, 1
sól, 1 łyżka
czosnek, 2 ząbki
gozdziki, 4
Opis przygotowania
czas przygotowania:
1. Ugotować buraczki , obrac ze skórki.Zetrzec na tarce, na grubych oczkach.
2. Z wymienionych składników zagotować zalewę.Zetrzeć 2 ząbki czosnku , dodac do zalewy, tą zalewą zalać starte buraczki / przez sitko /. Pozostawić na parę godzin. Włożyć do słoików i zagotować , małe słoiki / od dżemu / , gotuję 10-15 min.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz