Składniki:
- 20 dag maślanych herbatników czekoladowych
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 50 dag zmielonego twarogu
- 20 dag kwaśnej śmietany
- 10 dag cukru pudru
- laska wanilii
- 40 dag truskawek do dekoracji
Sposób przygotowania:
Czekoladowe maślane herbatniki dokładnie kruszymy w misce. Roztopioną
czekoladę wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy, aby składniki
się połączyły. Gotową masę herbatnikową wykładamy do pucharków i
zostawiamy do zastygnięcia. Twaróg mieszamy ze śmietaną oraz cukrem
pudrem. Dodajemy aromat uzyskany po rozcięciu laski wanilii a następnie
wykładamy na herbatnikowy spód. Deser dekorujemy pokrojonymi truskawami
i wstawiamy do lodówki na około godzinę. (jeżeli masa z herbatników
oraz gorzekiej czekolady będzie za sucha, dolać wody)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz